Egentid?

Ingela skriver idag….. I morse skjutsade jag Micke till tåget då han skulle åka på sin årliga helg med herrklubben. Denna gång var destinationen Stockholm och de skulle se någon rockshow eller liknande (han hade inte jättekoll). Så denna helg har jag alltså ”egentid”. Det är ju ett populärt uttryck och Micke och jag brukar skämta om detta fenomen men eftersom vi gillar att umgås med varandra brukar vi tillbringa vår egentid tillsammans. Jag hade inget större behov av egentid när jag var småbarnsförälder heller utan tyckte det var kul att tillbringa tiden med familjen. Nu när min son är vuxen så har jag ”egentid” utan barn och det har räckt för mig. Men vi är alla olika och huvudsaken man gör det som känns bäst för en själv.

Jag har i alla fall passat på att äta den mat som jag gillar och som Micke inte är speciellt förtjust i, eller rättare sagt, han blir inte mätt på den maten. Till lunch gjorde jag bananpannkaka med kvarg och hallon och till middag blev det enbart vegetariskt med grönsallad med fetaost och massa rödlök och avocadoröra. Jag gjorde också en favorit som består av skuren vitkål som man fräser i olja, riv parmesan över och i med grädde. Låt detta koka ihop på svag värme och smaksätt med salt och peppar – så himla gott! Till dessert blir det en påse lakrits 🙂 Banankakan gör ni genom att mosa en banan och blanda med två ägg och lite vaniljpulver. Går fort och lätt!

Inte så fin men god!

Vitkålsstuvning utan mjöl men med parmesan

Tråkigt väder idag  med mycket regn så jag har passat på att städa och tvätta och se på Nordea Masters som faktiskt visas på svensk TV. Tyvärr gick det inte så bra för svenskarna men som vanligt när svensk TV visar golf på TV så är produktionen fantastiskt bra gjord och det blir riktigt spännande att se. Regnet upphörde på eftermiddagen så då passade jag på att ta en dryg timmes powerwalk och avslutade med rehabövningar för mitt knä. Jag känner tyvärr inte att knäet blivit bättre men jag får väl vara lite tålmodig och ge det lite mer tid.

 

Lämna en kommentar