En härlig helg!

Ingela skriver…. Nu är vi hemma igen efter en intensiv men väldigt trevlig helg. I lördags morse åkte vi till Herrljunga för att träffa Ann och Mats och spela en golfrunda. När vi åkte så var det 10 grader ute men vi såg redan då att det såg ut att bli en solig dag. När vi fyra ses och ska spela golf så är det alltid tävling – kvinnor mot män – och det brukar bli väldigt jämnt och tuffa tag :-).

Ann och jag började lite darrigt och grabbarna spelade bra men vi bet ihop och efter nio hål var de i knapp ledning. Solen strålade och det blev riktigt fint väder. Efter de första nio hålen så tog vi kaffe och en god kanelbulle och sedan var det dags för de sista nio hålen. Efter ett par hål så kom Ann och jag in i ett bra flow och vann flera hål på raken. Sista hålet är ett par tre hål och jag lyckades vinna det med en enkel boogie.

Efter rundan satte vi oss i solen och den spännande delen med att räkna poängen började. Vi gick igenom varje hål och när vi hade räknat 17 hål så var det lika och därmed skulle sista hålet avgöra. Såå himla skönt var det att veta att vi vann sista hålet och därmed hela matchen. Gött!

Sedan slängde vi oss i bilen och fortsatte resan mot Tuvesvik och färjan till Härmanö. Färjan skulle gå 16.45 och vi kom dit med god marginal och vädret var fortfarande lika fint. Den korta färjeturen tog endast 5 minuter men utsikten var bedårande. Vi kom fram till Gullholmens hamn och där stod Helena och Jakob och väntade. Eftersom vi inte hann duscha efter golfrundan och så är det ju så att Helena och Jakob inte har rinnande vatten men de hade fixat så att vi fick duscha hos några vänner. Vi fick låna deras lilla stuga som de har på sin tomt och runt stugan var en altan med en fantastisk utsikt åt alla håll. Innan vi duschade så kom de upp med var sitt glas vin och lite snacks. Inte dumt alls!

Sedan gick vi hem till Helena och Jakob och när man ska till deras lilla stuga så får man gå över klipporna så det gäller att man packat i ryggsäck. Micke och Jakob åkte ut och lade nät och Helena och jag fixade lite tilltugg innan maten. Sedan satt vi och pratade länge tills middagen var klar och den bestod av lammfilé och rotfruktsgratäng och efter det vankades det björnbärs- och hallonpaj. Helena är väldigt duktig på att baka och laga middag och hon har bestämt sig för att inte använda vitt socker så förhoppningsvis är även desserten lite nyttigare än de jag gör.

På söndagsmorgonen var det dags att vittja nätet och där fanns en sandskädda och ett antal krabbor. Det var inte lätt att få ut krabborna ur nätet och de var ganska små men tre av dem gick i alla fall att använda så de kokade vi. Efter frukosten så stack vi ut med båten för att fiska och jag och Micke lyckades få var sin makrill men sen blev det inget mer. Däremot så såg vi sälar och det var lite coolt att se dem på så nära håll. När vi kom tillbaka var det dags för lunch och då åt vi gårdagens fångst som bestod av makrillar och sei, som Jakob hade rökt.

Sedan åkte vi hemåt och nu är vi hemma efter en intensiv men väldigt härlig helg! I morgon blir det jobb igen och förhoppningsvis lite träning.

Ingela och Jakob njuter av utsikten

Härlig utsikt

Jakob vittjar nätet

Sandskädda

Lämna en kommentar