En dag i vasaloppsspåret

Klockan 7 i morse drog Ingela och jag till Mora. Vi bestämde oss i veckan att vi skulle åka iväg och åka skidor någonstans och valet föll på Mora. Anledningen till detta var att de har spårat upp Vasaloppet och det kunde vara roligt att prova det här spåret.   Snön började så smått synas efter Filipstad, men den riktiga mängden kom först i Mora. Vi åkte till Hemus skidstadion och där bytte vi om till skidkläder.

Nu skulle det åkas skidor på Vasaloppsspåret. Det var hårda spår tack vare att det har varit milt några dagar och nu hade det fryst på. Det var helt underbart att få åka skidor igen, men oj vad kroppen blev trött fort. Jag körde mot Eldris och förbi vidare mot Hökberg. Men en liten bit innan Hökberg så slutade spåren och jag fick vända tillbaka. Det var så härligt att staka sig fram i dessa spår. När jag kom tillbaka var överkroppen riktigt trött och jag hade ju stakat hela vägen. Men jag bytte till Skintecskidor och körde runt lite grann inne i Hemusområdet.

Ingela åkte nästan fram till Eldris men vände lite innan (hon var rejält trött). Hon var jättenöjd med att ha åkt 12 kilometer första gången hon stod på skidor för säsongen. Det är bara att konstatera att längdskidåkning är lika jobbigt varje säsong (om inte lite jobbigare med åren).

Här åker man 1 km så är man ute på Vasaloppsspåret

En trött Ingela tar en selfie efter skidpasset

Micke efter skidpasset

Efter lite vila så körde vi faktiskt en halvtimme på hotellets gym men krafterna i kroppen fanns inte riktigt. Men vi körde i alla fall ett pass där och snubblade sedan till hotellrummet och en varm dusch. Sedan blev vi hungriga och ut i Mora och leta restaurang, vilket visade sig vara svårare än vad vi trodde. Det finns pizzerior, sushibarer och kina/thai-restauranger – ingen större variation. Vi valde till slut en thai-restaurang med buffé så jag åt två stora tallrikar med mat och avslutade med kaffe och glass med friterad banan = proppmätt! Nu blir det en lugn kväll för kroppen är riktigt trött och chockad efter ett rejält träningspass.

Lämna en kommentar