Perfekta spår i Vasaloppsspåret

Ingela skriver idag….. När vi vaknade i morse så var det -10 grader ute och så hade det snöat lite under natten, ca 5 cm. Vi åt en mycket god frukost på hotellet som hade hembakt bröd och egengjord müsli och marmelader. Kan rekommendera detta hotell om ni ska bo i Mora: http://www.hotellimora.se/. Därefter åkte vi till Hemus skidstadion igen för att åka dagens skidpass.

Det var -8 vid stadion och när vi började åka spåret ut mot Vasaloppsspåret så insåg vi genast att det var helt perfekta spår idag. Snön hängde i trädgrenarna och det var precis lagom med folk och knappt några backar (perfekt!). Igår vände jag lite innan jag kom till Eldris men idag var målet att ta mig ända dit. Det är väldigt  mysigt när man kommer på vägen in till Eldris och det står fäbodar och gamla hus bredvid spåren. Det var lite trögt i spåren idag men det gör inte mig något – gillar när det inte gå fort i utförsbackarna.

Däremot kände jag mig väldigt trött i kroppen och det var tunga ben och armar de sista kilometrarna mot stadion. Men jag är stolt och glad att jag klarade hela sträckan och att jag har cashat in de första 24 kilometrarna på skidkontot för denna säsongen. Micke var helt lyrisk när han kom från sin runda men också väldigt trött. Han skulle helst vilja flytta upp hit på en gång men jag lyckades få med honom hem igen.

På vägen hem så kom det ett riktigt snöfall före och i Filipsstad. Vi stannade där och åt lasagne på en restaurang och snön yrde verkligen ner och någon mil söderut. Det ryktas om att det ska bli snö här måndag eller tisdag men vi får väl se hur det blir. Vi har i alla fall haft en härlig helg i Mora!

Bild från Mora

Trött Ingela efter passet

3 Responses to Perfekta spår i Vasaloppsspåret

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Cedervärn får fixa en skidbag med rätt logga Micke😉
    Vilken go helg ni har haft!

  2. Anonym skriver:

    Japp, det var en baktanke med den här skidbagen:-)

Lämna en kommentar