Snart skidföre på Billingen

Idag har det snöat och regnat om vartannat i stan, men på Billingen är det ca 2 grader kallare vilket har visat sig idag då det har snöat en hel del där. Åk gärna upp till Billingen och kolla på skillnaden mot vad det är i stan just nu. På berget är det ett fint vinterlandskap, medans det i stan är mest blött. Skidåkning är inte så långt bort nu. Det ska ju bli kallare till helgen och då hoppas jag kommunen är på tårna och sprutar så mycket det bara går. Jag tror på skidåkning till jul här i stan.

Idag har jag varit på Actic och kört ett gympass. Det är inget vidare skoj, men det är nyttigt. Tyvärr så blir konditionen sämre och sämre nu när vädret är som det är. Att bara gå till gymmet ett par dagar i veckan får man ingen kondition av. Jag måste helt enkelt komma ut och springa några pass.

Igår var jag på 30K och lyssnade på Skimateria-kungen Björn W. Han är väldigt kunnig på det här området med friktion mellan skidor och snö mm. Det är intressant att lyssna på vad han tycker och tänker om skidor och hur man får bra glid. Jag tror också på hans metoder med att en skida måste ha rätt struktur och den måste vara plan i botten. Men jag tror också på att man måste ha en bra glidvalla tillsammans med rätt struktur.

I morgon är det fredag och då hejar vi på Sveriges handbollsdamer som spelar semifinal i VM mot Frankrike!!

Lämna en kommentar