Skidföret över för denna gången eller..

Just i skrivande stund så har vi 4,5 plusgrad och en ganska hård sydvästlig vind. Är detta bra väder för oss längdåkare?? Nja, knappast. Men tyvärr så är det den bistra sanningen just nu. Men eftersom vi längdåkare är eviga optimister så tror jag att det vänder snart och vi får kyla och snö. Generellt sett så kan det inte finnas många andra sporter där man kör alternativ träning i kanske 9 månader för att sedan i bästa fall kunna utöva sin idrott i som bäst 3 månader. Trots de här förutsättningarna så ökar längdskidåkandet i landet, helt otroligt. Det måste väl ändå bero på att de gånger man kan åka skidor så är det helt underbart. Det tycker i alla fall jag!

Igår var jag uppe i IFKs vallabod och pratade lite vallning med en del skidföräldrar. Det är inte alltid så lätt att vara ute på tävling med sina barn och dessutom ha ansvaret för vallningen. När det gäller vallning till barn/ungdomar upp till åtminstone 13-14 år så behöver vallningen inte vara så avancerad. Har man ett blått LF paraffin, ett vallajärn, en skarp sickel och en borste så räcker det riktigt långt till att fixa glidytorna åt barnen. Jag tror att nästa tävling för IFKarna är konstsnöracet 28 December som går på Billingen.

Det fick bli gymmet idag i brist på snö. Jag körde mage, rygg och axlar idag och det blev ett bra pass. Nu har vi ätit korv stroganoff och ris och så värmer vi lite (alkoholfri) glögg och njuter av detta.

Här kommer en bild från Ski materia-kvällen på 30k:

 

Björn winell är duktig på att förklara skidans friktion mot snön. De har riktigt bra verktyg för att skapa strukturer

Lämna en kommentar