Ett pass i konstsnöspåret på Billingen

I morse drog jag upp till berget för att se hur det såg ut i spåret efter de senaste dagarnas mildväder. Det var som jag misstänkte att mildvädret har varit tufft mot konstsnön. Som läget är nu så är bädden lite smalare än den varit tidigare. Mildvädret gör att det smälter från kanterna och in mot mitten av bädden. Sen så har det smält bort i stort sett all snö vid vändningen vid radiomasterna. Men det går i alla fall att åka skidor, men man ska nog kanske inte åka på finskidor. Ett annat problem som blir är, när alla som går ner till sjön kliver över bädden. De har mycket skit under skorna som lossar och lägger sig i bädden. Tyvärr så ser inte väderleksprognosen så bra ut de närmaste dagarna. De visar plusgrader och blåst.

I övrigt i helgen så har jag sprungit ett pass på julaftonsmorgon ihop med Emil. Vi sprang Rydsgrottor-rundan. Det är en runda som jag gillar på grund av att den är tuff med den långa backen som är efter ca 4 kilometer. Nu brukar jag kunna plåga dom som jag tränar med när vi kommer till denna backen, men idag hade jag inte en chans. Emil sprang ifrån mig direkt när det började luta emot ordentligt. Jag hade tyvärr inte en chans att hänga med.

Det är en ganska konstig vinter hittills i år. Jag tror aldrig att jag har sett en så tydlig gräns mellan vinter och skitväder. Det är ju ofta som det kan vara kallt i Dalarna och milt här, men inte en så skarp gräns som varar så länge. Dalarna har rekordmycket snö och vi har rekordvärme. Detta verkar även fortsätta hela denna veckan. Jag såg att Dalarna kan få upp till 30-40 cm i veckan. Vad ska de med all denna snön till, de har ju redan över halvmetern?

Nu ska jag jobba några  dagar men det blir nog ganska lugnt på jobbet. Jag har tänkt att hinna med lite löpning och gymträning i veckan.

Hoppas ni alla haft en härlig julhelg med både motion och god julmat. Det känns alltid lite bättre att sätta sig vid julbordet om man också har tränat, tycker jag.

3 Responses to Ett pass i konstsnöspåret på Billingen

  1. JM Andersson skriver:

    Ja, Dalarna kunde gott dela med sig lite snö till oss. Vi får hoppas att vi får en omgång nu i januari och februari. Han är grym den där Emil förresten… /Jan

Lämna en kommentar