Härlig söndag

Ingela skriver idag…. Idag vaknade jag vid åttatiden och kände mig helt utsövd. Termometern visade -3 och det är helt perfekt, särskilt när det inte blåser heller. När jag intog frukosten så ringde Micke en sväng och han var på väg till Sportgastein, som är området där längdskidspåren finns. De hade också ett par minusgrader och mulet men i Alperna finns det alltid chans att solen kommer fram under dagen.

Jag fixade hemma ett par timmar och sedan tog jag på mig varmt och hämtade stavarna för en powerwalk. Jag gick upp till berget och runt Åsbotorpssjön där jag fick sällskap av massa människor som gick tipspromenad där. Sedan gick jag till stadion för att se om de sprutade snö på berget. Det var oerhört många skidåkare som hade tagit sig till berget idag och det var inte många meter mellan varje skidåkare. Jag gillar inte att ha andra skidåkare så tätt inpå mig så jag väntar nog till en vardagskväll istället då det förhoppningsvis är mindre folk. Jag hoppas verkligen att det blir bra nästa vinter när det blir 10 km konstsnöspår istället. Men roligt att så många vill åka skidor!

Jag tittade även på sprinttävlingarna på TV idag och det var kul att se alla duktiga svenska åkare. Tre pallplatser i längdskidåkningen, ett guld i skicross och en tredjeplats i slalom. En bra sportsöndag för Sverige helt. Till middag gjorde jag en form med fiskgratäng med svamp och potatismos. Det blir mycket mat över till matlådor nu när jag inte har Micke vid matbordet…. 🙂

Micke ringde nu ikväll och de hade haft en fin dag i skidspåren. Solen hade mycket riktigt kommit fram även om det blåste lite kallt bitvis. Direkt efter skidlektionerna så hade de kört ett Corepass så Micke lär få rejäl träningsvärk i morgon. Kul! Han trivs som fisken i vattnet i snön och i Alperna.

Miranda och Lennart, två andra skidledare

 

Förberedelser inför dagens skidlektioner

Snösprutning på berget

 

Lämna en kommentar