Skövdes konstsnöspår nu 3 kilometer

Idag är konstsnöslingan förlängd till 3 kilometer. Nu är det egentligen bara Volvobacken upp och ner som inte är åkbar. Trots 5 plusgrader så var det riktigt bra före nu i kväll. Det var nydragna spår och det gick hyfsat lätt. Tyvärr så ska det vara milt i ytterligare något dygn och då kommer det att bli sämre före. Idag var det klister som gällde för de som kör med fästvalla.

Jag kan passa på att berätta att när det är längdveckor (2 veckor) i Bad Gastein så är det alltid ett dragplåster som Alpresor har som reklampelare. Jag har tidigare år jobbat ihop med Daniel Tynell, den trefaldiga Vasaloppsegraren. Men i år så jobbade jag ihop med Håkan Westin. Han är kanske inte riktigt lika känd som Daniel för de som inte är så insatta i skidåkningen. Men Håkan har grymma meriter från -90 talet. Han vann Vasaloppet -93 och -96. Han vann även Världscupen 5 gånger och det har ingen lyckats med än idag. Det var fantastiskt att få jobba en vecka ihop med honom. Många ville komma fram och ta kort ihop med honom. Han är för övrigt bror till Marie-Helen ”Billan” Westin som kanske är mer känd för svenska folket, främst för sitt VM-guld på 20 km i Oberstdorf 1987.

Håkan Westin driver idag Westin Adventure där det finns olika aktiviteter som tunnbrödsbakning, teambuildingsövningar, vintergolf, femkamp, fiske, företagsskidstafett eller skoterstafett som avslutas med ett besök på den 108 m2 stora bastuflotten. Konferens med boende för mindre grupper i annorlunda miljö. http://www.westinadventure.com/

Grym skidåkare

Lämna en kommentar