En underbar skiddag på Billingen

Nu är det äntligen vinter på Billingen! Idag var det mycket folk som hittat upp till berget för att åka skidor. Men nu blir det inte trångt längre för nu är alla spår öppna. Jag har kört två skidkurser på förmiddagen och de fungerade bra. Det är roligt att se när de blir bättre och bättre och att det gör väldigt mycket när man bättrar på tekniken. Vi körde milspåret och det flöt på bra. Rätt valla idag är Swix WR40 eller WR45. Se till så att ni stryker ut vallan jämnt så att det inte blir ojämnt pålagt för då finns risken att det fryser fast is i vallan.

Jag körde första passet på mina skintecskidor men de gled lite trögt. Jag får nog byta paraffin på dom. Andra passet körde jag på mina Atomic Worldcup med Swix WR 45 på och de gick riktigt bra. Om ni har tänkt att lägga en struktur i skidan så lägg en rak 1mm.

Ingela var med uppe och åkte Hellnermilen och hon var tydligen helt slut efteråt. Det snöade en del på morgonen/förmiddagen så det blev trögt i spåret och det gör att det blir rejält jobbigt.

Här kommer några bilder från gårdagens vallning:

Lämna en kommentar