En helg med mycket skidåkning

Helgen har ägnats åt skidåkning. Nu är det inte så att jag har tränat ordentligt utan jag har jobbat med skidåkning. Jag har tillbringat mer eller mindre hela helgen i Ulricehamn och Västgötaloppet. Jag har varit Swix representant för vallaservicen på loppet. Jag tror vi vallade ca 200 par skidor på lördagen och 70 på söndagen. Det är roligt att kunna hjälpa folk med vallningen.

Vi vallade upp skidor innan starten, men vi vallade också ett antal par skidor under loppet. Det var åkare som hade vallat fel och behövde hjälp under loppet. Vi använde oss av Swix vallamaskin som är en helt underbar maskin. Det tar inte många sekunder att lägga på ett lager med fäste. Idag så körde vi med KX35 klister och det fungerade riktigt bra och även Swix nya burk gick bra idag, VX63.

Lördagens lopp var ett motionslopp där åkarna åkte 21 eller 42 kilometer. De här åkarna behöver mer hjälp med vallning än de som kör tävlingsklasserna på söndagen. På söndagens tävlingar var även ungdomsklasser representerade. Här fick Skövde två segrar i form av Hjalmar Anderberg och Carl Björk, stort grattis grabbar. Men det var även andra åkare från IFK Skövde som presterade bra och fina placeringar.

Nu i kväll så har jag haft en skidkurs med en dam som ska åka Tjejvasan. Det var vår andra lektion i vinter och hennes förbättringar vad gäller teknik är riktigt stora så nu hoppas och tror jag att hon löser Tjejvasan utan problem.

Jag kan också meddela att Atomic fick ett OS-guld idag genom Norske Simen Hegstad Kruger som vann herrarnas Skiathlon, trots att han var med i en vurpa i början som innebar att han kom långt efter. Imponerande!

Lämna en kommentar