Hemma igen

Ingela skriver idag…. Det blev ett alldeles för långt uppehåll i bloggen i samband med midsommar. Tiden rann iväg och helt plötsligt var det söndag kväll och vi var väldigt, väldigt trötta. Vi jobbade på torsdagen och så snart Micke kom hem packade vi hela bilen full, åkte till bageriet och hämtade fikabröd och kl 18 var vi framme på campingen. Det regnade och var kallt när vi kom fram och det var mycket gäster som installerat sig på sina platser.

Vi fick en del problem med elförsörjningen eftersom så många gäster kom på en gång och det var riktigt kallt ute så många drog på rejält med värme. Men vi lyckades få ordning på det också och till slut kunde vi grilla i regnet och vid 20.30 satte vi oss till bords och planerade hur vi skulle jobba under fredagsförmiddagen så att allt skulle vara klart till kl 13 när firandet skulle börja.

När vi vaknade på fredag morgon körde vi igång med massa arbeten såsom att hämta björkar, sätta upp lappar till bingopromenad, hämta toalettvagn i Karlsborg, koka kaffe och blanda saft, ordna växelkassor och en massa andra saker. Men det gick bra och vi hann till och med få i oss lite sill och potatis till lunch.

Kl 13 körde vi igång med bingopromenad och sedan tog lotterier, chokladhjul och fika vid. Vår suveräne trubadur, Henrik Sveder, anlände och vid 14.30 körde han igång dansen kring midsommarstången och det är alltid en riktig show han bjuder på. Efter att han dansat och sjungit klart för barnen så kör han även lite musik för vuxna. Sedan delade vi ut våra fina vinster i lotterierna samt till bingopromenaden. Vi hade faktiskt riktigt fint väder hela tiden. Det kom några droppar regn men det var bara ett par minuter. Sedan kunde vi pusta ut och lyssna lite på musik innan vi började städa. Det är full fart hela tiden för oss och när klockan var 21.30 så hade vi fått lite middag på bordet.

Under lördagen har vi inget program utan då är det ”bara” att sköta campingen. Tyvärr tog varmvattnet slut efter lunchen men gästerna var väldigt förstående och till kvällen var det igång igen. Det händer alltid saker på en camping och man får lösa problem efter hand. På kvällen hade några gäster riggat upp en TV i vårt samlingsrum och det samlades en hel del folk där och såg fotbollsmatchen mellan Sverige – Tyskland. Tyvärr slutade den ju på ett tråkigt sätt men det var god stämning hos oss.

På söndagen var vi allmänt trötta men tog tag i städning och lite annat smått och gott. Sent på eftermiddagen hann jag faktiskt med ett kort cykelpass och det var skönt. När vi kom hem till Skövde på kvällen var vi väldigt trötta men nöjda över att ha klarat av ytterligare ett midsommarfirande i fint väder.  Gå gärna in på Strömsnäs hemsida, http://www.stromsnascamping.se och vidare till vår facebooksida för att se lite bilder. Själva hann vi inte ta några bilder tyvärr….

 

Lämna en kommentar