Äntligen vinter och skidåkning på Billingen

Nu känns det att det är vinter, även om det inte är någon snö utanför konstsnöbädden. Men det är i alla fall skidåkning som gäller när man tänker träna. Jag var uppe och åkte skate igår kväll och då fick jag sällskap av Anders Ingves som också åkte skate. Vi körde runt i knappt en timma. Det var lite svåråkt när man inte är någon skateexpert. Det var hårt och lite isigt i bädden, men med lite mer träning så ska jag nog få ordning på denna tekniken också.

Idag blev det klassisk åkning. Jag hade med mig ett par stakskidor och ett par skintecskidor. Det konstiga är att skintecskidorna glider lika bra som de andra skidorna, trots att jag inte har lagt ner någon energi på att göra dom snabba. Idag var det riktigt mycket folk i spåret och då blir det trångt. Tyvärr så har de inte lagt ut full bredd i bädden, vilket gör att skateåkarna får problem att få plats.

Just nu så hoppas jag att vi får lite kyla så att kommunen kan spruta mer snö. Vi skulle behöva ha mellan 3-8 minus i en vecka för att få till riktigt fina ytor att åka på. Jag håller i alla fall tummarna för kyla nu. Ingela och jag har också bestämt att vi ska göra 150 situps varje helg som en liten utmaning. Det behöver i och för sig inte vara rena situps utan det ska vara magträning. Idag har jag än så länge gjort 70 stycken. Jag tror inte Ingela har gjort några än:-)

Lämna en kommentar