Racerdag igen!

Idag åkte jag upp till berget efter jobbet och det var samma racerföre som igår. Helt underbart! 🙂 Idag blev det 24 kilometer. Först ett varv på fyran och sedan ut på gröna milen i mörkret (utan pannlampa) men det gick helt OK. Jag kan nog köra milen med förbundna ögon eftersom jag känner till varenda liten böj. Idag blev det hundra procent stakning – precis som igår.

När vi hade ätit kvällsmat ringde det på dörren och då var det vår kompis från Västkusten som kom i Fiskbilen. Vi brukar köpa fisk ungefär varannan månad och lägga i frysen. Fisken är av superbra kvalitet och vi äter fisk ca 2 gånger i veckan så det är jättebra att ha fisk hemma i frysen. Vi brukar köpa lax, torskrygg och röding mestadels. Innan grillsäsongen köper vi gärna marulk för den är suverän att grilla. Till nyår köper vi pilgrimsmusslor och sedan har de även goda räkor. De har bra recept också på hemsidan: http://www.fiskbilen.se.

Här ska ni få ett tips på en bra start på dagen som Ingela gjorde i helgen. Den kallas Overnight oats och man gör i ordning denna typ av gröt kvällen innan och låter den stå i kylen över natten.

Till 1 person behövs: 30 g havregryn, 175 g lättkesella, 0,75 dl havre- eller sojamjölk, 1 krm vaniljpulver, 0,75 msk chiafrön, 25 g hallon, 25 g blåbär.
Blanda kesella, mjölk, havregryn, chiafrön, vaniljpulver och hälften av bären i en skål. Rör om och täck med plastfolie. Låst stå i kylen över natten. Havregrynen kommer att svälla och chiafröna gör att blandningen får en puddingliknande konsistens. Ta ut på morgonen och toppa med resten av bären och gärna lite hackade nötter. Vi tog även på lite mera mjölk på morgonen för gröten blev rätt mastig men god. Lycka till!

Gröt är riktigt gott!

Gröt är riktigt gott!

Lämna en kommentar