Nytt OS-guld och SM-silver!!

Ja, idag var det dax för herrarnas stafett i OS. Efter veckans tävlingar där flera av svenskarna har tagit medaljer så får man väl säga att Sverige var favoriter. Lars Nelson på startsträckan börjar lite käckt med att tappa skidan och då blev åtminstone jag lite orolig och tänkte att det ska väl inte ta slut redan här. Men han löste det galant och gjorde en jättebra sträcka. Daniel Rickardsson och Johan Olsson körde som tåget och det var konstigt att se hur trötta och slitna norrmännen, fransmännen, ryssarna etc var medan svenskarna bara körde på.

Lite spännande blev det inför sista sträckan då Legkov körde som en galning uppför backen och tog in ganska många sekunder på Sverige. När Marcus Hellner körde ut på sista sträckan hade han en ledning på 12 sekunder och man såg ganska snabbt att han hade läget under kontroll. Härligt att se när han defilerade i mål med den svenska flaggan i handen.

I Timrå var det bankett på lördagskvällen där de som kommit på pallplats får ta emot sina medaljer och prata skidor och äta gott. På söndagen var det dax igen för de sista loppen.
Micke startade sitt lopp 9.03 och det var 30 km klassiskt som gällde. Igår snöade det för fullt i Timrå och det kom ca 20 cm snö på kvällen och natten. Så när starten gick så var det plusgrader och blötsnö så loppet hade varit riktigt jobbigt. Men Micke bet ihop och lyckades åter köra till sig en silvermedalj. Bra jobbat och han är riktigt nöjd med helgen och förhoppningsvis blir det en bra inspiration för nästa års säsong.

Jag tog skidor och stavar under armen och gick upp till berget imorse i duggregn och två plusgrader. Var inte alls sugen på att åka skidor men körde i alla fall ca 6 km innan jag gav upp och gick hem. Nu börjar det ta rejält på snön och tydligen ska det bli mer regn i veckan.

Nu kan jag inte göra mer inför Kortvasan på fredag utan får helt enkelt förlita mig på bra väder och skidföre samt en extremt god dagsform. Sedan hoppas jag Micke vallar skidorna så att de känns som raketer under fötterna (som Johan Olsson uttryckte det).

Bild från banketten

Bild från banketten

Vinnarna i H50 o H70

Vinnarna i H50 o H70

2 Responses to Nytt OS-guld och SM-silver!!

  1. Michael Karlsson skriver:

    Härligt kämpat på SM o grattis till medaljerna !
    Det går bra för Skövde o Lerdala nu !

Lämna en kommentar