Golfresa Till Östergötland/ Omberg

I morse drog vi iväg på en liten golftripp till Östergötland, närmare bestämt Omberg GK. Det här stället är bland det finaste jag har sett. Här ser man Vättern nästan hela tiden från golfbanan, helt fantastiskt fint.

Vi gick ut på en golfrunda tillsammans med ett annat par från Karlskoga som åkt hit över dagen. Det var riktigt varmt i dag och inte många meter i skugga. Rundan tog 4 1/2 timme inklusive fikapaus. Ingela spelade på sitt hcp, alltså 36 poäng, och det är bra när man går på en ny bana som man inte känner till. Jag fick ihop 29 poäng och får alltså bjuda på en drink före maten…..

Vi har köpt ett golfpaket som också innehåller en trerättersmiddag så nu är vi mätta och belåtna. Till förrätt var det det rökt ankbröst, kall kokt röding till huvudrätt och chokladmousse x 3 till dessert.

Nu ikväll så har vi tagit en promenad från vårt golfhotell. Vi frågade servitrisen om hon kunde tipsa om ett bra badställe och det låg ett väldigt nära här så vi beslöt att gå dit och reka redan i kväll. Vi gick ca 10 minuter och då är vi redan vid Vätterns kant. Vättern från den här sidan är bland det finaste jag har sett. Hela sjön ligger precis spegelblank och sikten ner i Vättern är ca 10 meter. Alla som gillar fina platser bör åka hit. Det är en helt fantastisk badplats här. Det är klippor som går rakt ner i vattnet och det är en fin brygga som de har satt fast i bergskanten. Denna badplatsen är definitivt värt att besöka.

Micke är redo för dagens runda

Micke är redo för dagens runda

Bild från klipporna vid badplatsen

Bild från klipporna vid badplatsen

Lämna en kommentar