SM-silver!

I morse styrde vi bilen mot Stockholm. I går fick vi också glädjande info om att Emil hade anmält sig och skulle vara med. Vi träffades i Örebro och sedan var det ett par timmar kvar till Ingarö.

Det var fint och soligt när vi kom fram och banan skulle köras som en trevarvsbana och starten gick vid Björkviks Brygga. Jag har nog aldrig sett någon finare startplats än denna där det var fantastisk utsikt över havet. Kl 15 startade inlines-åkarna och fem minuter senare var det rullsidåkarnas tur. Banan startade med en lagom tuff uppförsbacke och sedan in på 3-varvabanan.

Jag, Lars och Irene stod längs banan med extra stavar och försökte hålla koll på åkarna. Emil var med i första klungan och såg pigg ut och Micke kom i nästa klunga. Så såg det ut under de två första varven. Det var svårt att hålla koll på vilka åkare som åkte i olika klasser men vi såg i alla fall att åtminstone en åkare i Mickes klass var med i första klungan. Efter två varv låg Micke ca 50 sekunder efter honom så vi förstod att detta bli extremt tufft. Adam Blomberg, som ledaren i H50 heter, hade då fått släppa första klungan och åkte i ingenmansland mellan första och andra klungan.

När upploppet närmade sig så låg Emil bra till men orkade inte riktigt svara när de andra spurtade. Han åkte i alla fall till sig en sjätteplats som är en riktigt bra prestation. Emil tränar ju på egen hand och har ett heltidsjobb och flera av de andra i klungan tränar otroligt mycket och tävlar hela tiden. Micke och hans klunga tog in på Adam B hela tiden men det räckte inte riktigt till. Men han gav järnet i spurten och åkte in på en andra plats i H50, endast 30 sekunder från guldet.

Sedan åkte vi ut till Skevik gård där vi skulle bo över natten. Det är ett riktigt fint ställe med fin utsikt över havet. Vi gick en promenad ner till bryggan och vattnet och helt plötsligt dyker Tallink-färjan upp och den gick tydligen precis utanför här.

Nu har vi ätit en god middag där det också var prisutdelning. Vi satt vid ett bord med flera pristagare i Herrar 65 och 70 och det är fantastiskt att se alla ”gubbar” (inte så mycket kvinnor tyvärr) som diskuterar träningar och tävlingar och inte har ett gram övervikt. De ser oförskämt pigga ut och man blir motiverad att träna på även när åren går.

Trötta och mätta ligger vi nu inne på rummet och zappar på TV:n och äter godis. I morgon kl 11 är det knock-out sprint och då får Micke tävla i klassen H45 som är den äldsta. Vi hoppas på en ny medalj!

2 x Svensson. Nöjda efter en  bra prestation!

2 x Svensson. Nöjda efter en bra prestation!

Innan starten

Innan starten

Sämre utsikt vid en startplats har man sett

Sämre utsikt vid en startplats har man sett

Nervösa deltagare

Nervösa deltagare

Lämna en kommentar