En helg i Arvika

I går morse drog vi till Arvika för att hälsa på Emil och Sanna. Det var ett tag sedan vi var hos dom så det kändes som det var dags nu när vi hade en helg utan någon annan aktivitet. Vi åkte från Skövde kl 07:30 och räknade med att vara framme 10:30. Vi höll tidsschemat ganska bra co anlände strax innan 10:30. Emil och jag hade planerat att köra ett rullskidpass direkt när vi kom upp. Det var bara att byta om direkt och dra iväg på Rullskidorna. Vi körde ett två timmars pass på standardhjul. Det regnade lite smått nästan hela tiden, men det fick gå ändå. Det blev ett bra A1 pass med lite högre tempo sista kvarten. Under tiden vi tränade så var Ingela och Sanna ute och gick.

Eftermiddagen skulle vi tillbringa i Charlottenberg. De har ett riktigt stort köpcentra där som vi skulle springa runt i.
Det fanns ett par riktigt bra sportbutiker där som mer eller mindre hade allt i sportväg. Jag köpte mig ett par Helly Hansen byxor. En sån där modell som man har utanpå andra byxor för att man ska vara riktigt varm när man t.ex är ute på skidtävlingar. Även Ingela shoppade några träningsprylar.

Men det som imponerade mest på hela köpcentrat var den gigantiska godisaffären, hmmm… Helt otroligt stor och full av godsisugna norrmän som handlade där. Det var i och för sig fullt av norrmän på hela köpcentrat. Charlottenberg ligger ju bara en km från norska gränsen så det är kanske inte så konstigt att de åker hit och shoppar. Det fanns faktiskt tre riktigt stora godisbutiker och i alla dem så härjade norrmän med kundvagnarna fulla med läsk och godis.

På kvällen träffade vi deras vänner Johan och Zandra. Johan är en riktigt duktig racing-förare och ska nästa år köra VM-serien i rallycross. Det ska bli spännande att följa när han åker runt hela världen och kör.

Nu är vi hemma och på vägen köpte vi en köksbänk på hjul från Ikea som vi kikat på. Vi fick också med oss cykeln som Emil varit snäll och hämtat så hela bilen var fullproppad med saker. Nu sitter Ingela klistrad vid TV:n och ser på Hammarby i sista matchen som avgör om de går direkt till Allsvenskan eller får kvala. Hon är inte talbar just nu….

Lite bilder från helgen:

Ingela på sin nya cykel

Ingela på sin nya cykel

HÄr provcyklar hon

HÄr provcyklar hon

Snygg cykel

Snygg cykel

Här sncakar vi godisbutik

Här sncakar vi godisbutik

Lämna en kommentar