Billingen Trail Maraton

Idag har Billingen Trail Maraton gått av stapeln. Det är ett nytt lopp som IFK Skövde Friidrott arrangerar. Det blev ett arrangemang i riktigt fint sommarväder. Ingela och jag åkte ut på banan för att heja på alla deltagare som sprang de båda distanserna som var 21 respektive 42 km. Det är en tuff bana som går till stora delar på Billingeleden som har mycket fin kupering.

Segrare i 42 km loppet blev IFK Skövdes egen Fredrik Ousbäck som tog kommandot direkt i loppet och egentligen aldrig var riktigt hotad. På den kortare sträckan så blev Kaj Nironen bästa Skövdebo med en 4:e plats. Länk till resultat: http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_644004/cf_57129/Billinge_Trail_2015_-_Resultat.PDF

Efter loppet så hade vi IFKare samlats vid vår klubbstuga för att köra en gemensam grillning. Vi blev totalt 34 grillsugna vuxna och barn. Det var riktigt roligt att vi kunde få ihop så många från klubben. Ett stort tack till Stefan för att det alltid blir bra när han är inblandad i all form av mat.

Kvällen avslutades för vår deö med ett par glas vin hos familjen Anderberg/Andersson.

Till sist vill vi uppmärksamma IFK:s Axel Bergsten som gjorde en fantastisk insats i Stockholm Roller Ski som genomfördes idag. Han kom på tredje plats efter Jörgen Brink och Marcus Ottosson. Grattis till tredjeplatsen – en otroligt bra insats. I samma tävling kom Patrik Johansson på tionde plats. Två IFK:are bland de 10 bästa alltså – inte dåligt! Läs gärna om detta på  länken: http://www.langd.se/brink-fore-otto-paa-stockholm-rollerski.5775201-86106.html