Göteborgssimmet

Idag var det dax för simningen i Regionklassikern och jag hade valt att delta i Göteborgssimmet. Jag och Annika, en kompis, gav oss i väg på förmiddagen mot Göteborg. Jag var lite orolig när jag såg hur mycket det blåste och inte blev det bättre när jag läste att de fått plocka upp 39 simmare i Iron Man i Kalmar i lördags på grund av sjösjuka eftersom det blåste så.

Vi letade oss fram till Delsjöbadet och till slut hittade vi en parkering en bit därifrån. Där åt vi banan och kvarg och tog på oss badkläder och promenerade till badplatsen. Vi mötte upp min syster som varit snäll och hämtat ut nummerlappar till oss. Vattentemperaturen var uppmätt till 20,2 och det kändes ju hyfsat bra samt att det inte blåste alls lika mycket här som hemma. 10 minuter före start fick vi ställa oss i en lång kö och chipet skulle kollas. Vidare in i en fålla vid stranden och prick kl 14 fick vi en och en reg:a chipet och ner till vattnet och börja simma.

Banan var 500 meter lång längs en lina och vid varje 100 meter fanns en flytbrygga. Efter 500 meter vände man runt en boj och så samma väg tillbaka på andra sidan linan. Det blåste lite grann men ändå helt okej. Det var skönt när man vände och hade gjort halva banan och fick simma mot stranden igen. Jag kämpade på och jag tänkte att jag skulle öka de sista hundra metrarna men det blev endast en marginell ökning för jag var trött. Det var väldigt skönt att slå handen i ”kaklet” och upp på stranden efter genomförd tävling. Jag är jättenöjd med tävlingen och min tid blev 27:28 vilket är helt godkänt.

Efter att ha registrerat simningen i Regionklassikerpasset i VG-tältet där vi fick frukt och bullar så promenerade vi tillbaka till bilen. Min systers dotter och sambo var där och tittade och sedan åkte vi alla till en restaurang i Kålltorp och åt en välförtjänt middag. När vi satte oss i bilen var vi trötta men tur att vi var två så att vi kunde prata och underhålla varandra på bilresan hem. Nu är jag trött i benen men nöjd med att ha gjort deltävling nr 2 i Regionklassikern. Nästa gren är cykling den 30 augusti, Billingen Runt. Gå in och anmäl er till detta lopp så att vi blir många som cyklar.

http://www.goteborgssimmet.se

Simbanan

Simbanan

IMG_6921

 

 

Lämna en kommentar