En helg i Skidtunneln i Torsby

Då har man kört en helg i tunneln i Torsby. Jag drog upp på fredag eftermiddag och åkte hem igår vid lunchtid. Hela IFK-gänget var också där, de åkte upp redan i torsdags tror jag. Jag körde första passet redan på fredag kväll. Tyvärr så har jag varit lite krasslig i veckan och därför inte kunde köra på för fullt. Det fick helt enkelt bli lugna pass hela tiden. Jag skrapade ihop 4 pass totalt. I år var glidet något bättre än det har varit tidigare år vid denna tidpunkten, men tyvärr så var det väldigt löst i snön.

Första passet blev på Atomic Skintec C9 och de gick helt suveränt. De hade samma glid som alla andra och ett riktigt bra fäste. Jag hade med mig 3 par Skintec ifall att någon ville testa dom och det var det. De var utlånade i stort sett hela tiden. Andra passet blev på ett par Atomic Redster med Wauhti valla i botten blandat med Swix WR45. Detta visade sig vara ett bra val för jag hade ett godkänt fäste. 3:e passet fick bli på ett par helt blanka Atomic Carbonskidor. De här skidorna var det ett grymt glid på. Jag såg faktiskt ingen i tunneln som hade lika bra glid. På dessa skidorna hade jag Swix Marathon ( svart ) och en grov rakriller från Skimateria.

När jag ändå var i Värmland så passade jag på att träffa Emil med familj. Jag var och tittade på hans nyinköpta hästgård. Och till råga på allt så var även min dotter där med hela sin familj. Jag har med andra ord haft en riktig familjehelg.

Tyvärr så kom förkylningen tillbaka när jag kom hem från tunneln, trots att jag kände mig bra när jag åkte dit samt att jag åkte lugnt och försiktigt. Nu blir det till att vila igen och det är riktigt trist.

Bild från Torsby

Mitt barnbarn Signe

Lämna en kommentar