Säsongens första skidpass i orsa Grönklitt

Igår eftermiddag åkte vi upp till Orsa och nu åker skidor i en miljö som är helt fantastisk. Vi råkade faktiskt på älgar vid två tillfällen på vägen, trots alla höga snövallar, men det gick bra. Här i Orsa är alla skidspår öppna och det är rikligt med snö. Jag har kört ett antal olika spår nu på förmiddagen. Temperaturen har legat på minus 7 grader hela dagen. Nu på eftermiddagen så har det snöat en del och det behövdes ju:-))

Jag hade vallat skidorna med Swix WR40 och det fungerade bra. Nu är mina skidor något för hårda för mig och då får jag ”tjuvsläpp” direkt när jag inte trampar åt ordentligt. Jag har tränat så lite i år och har inte orken att trampa till skidorna ordentligt, det är orsaken till att jag får tjuvsläpp. Kanske ska gå upp 5-6 kilo:-). Vi äter lunchbuffé på Björnen och Ugglan och jag lyckades få i mig två kycklingfiléer och vitlökspotatis och grönsaker och till dessert blev det ett par pannkakor med sylt och grädde.

Det är sjukt mycket snö här.

Idag prickade vi också in att se stafetten i skidskytte för herrar och det var en riktig rysare. Alla fyra killarna presterade på topp och lyckades ta OS-guld. Helt fantastiskt!

OS-guld!

Lämna en kommentar