Hemma efter en vecka med Vasaloppsjobb

Då var man hemma till vardagen igen. Det är alltid skönt att komma hem till familjen när man varit borta, även om man har haft roligt och det har jag haft. Att jobba på Vasaloppsveckan är en av höjdpunkterna på året. Jag åkte upp vid lunch i onsdags. Då var det ganska lugnt däruppe i och med att det inte var någon tävling på onsdagen.

När vi vaknade på torsdag morgon så var det – 27 grader vid stugan och – 30 grader vid starten i Berga by. Vi hade – 10 grader i Stadiumtältet där vi skulle jobba. Det hade blivit något fel på värmefläktarna. Men det blev varmare under dagen så det gick ganska bra ändå. Det är så roligt att prata vallor, stavar mm. Den absolut vanligaste frågan är ” vad tror ni nu om vädret och vallorna inför söndagen, blir det varmare eller? ” En annan fråga som kom upp ungefär 500 ggr är. Tror ni att VR40 kommer att fungera på söndag eller ska man lägga på VR45. Sådär håller det på hela veckan, underbara människor!

Att stå och demovalla på vårt podium är också en grej som jag gillar. Jag vallar upp skidor och berättar exakt vad jag gör och hur jag gör. Kollegorna på Swix gör också sitt, de är helt underbara att jobba ihop med. Tack Per T för att jag får vara med på det här!

Snygg ryggsäck från Swix

Idag har Ingela och jag åkt skidor på Blängsmosse. Jag har lovat henne att vi skulle åka på ”blängen” i år och det var hög tid att ta tag i detta. Jag har ju inte varit hemma speciellt mycket i år så då får jag försöka göra saker ihop med familjen igen, och detta var en sån sak. Nu var det ju så att vädret kunde varit bättre. Det blåste lite grann och då försvinner spåren ganska snabbt. Men vi kämpade på och körde runt blängen.

1 Responses to Hemma efter en vecka med Vasaloppsjobb

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Det var inget fel på VR30 heller kan jag meddela. Uj va fint det släppte och tillräckligt bra bett stora delar av sträckan 🙂

Lämna en kommentar