Slut på skidsäsongen

Nu har jag lagt ner skidsäsongen för denna gången. Jag körde sista passet i måndags och då var det riktigt fina spår, men tyvärr så blåser det ner mängder av barr i spåren och detta gör att det inte går att åka. Det är anledningen till att jag ställt in skidorna för denna säsongen.

En summering av säsongen kan man enkelt säga att den började som en riktig katastrofsäsong, men avlutades som en riktig kanonsäsong. Vad har då varit bra och dåligt med vintern?

Dåligt har varit att jag inte har kunnat träna som jag tänkt på grund av allt jobb i Göteborg. Det var att det inte kom någon snö och att kommunen var lite slöa med att få ordning på konstsnön.

Bra har varit att det kom rejält med snö efter halva säsongen och att vi då kunde köra alla spår som finns på berget och att kommunen verkligen fick fart på spårandet, bra jobbat.

Nu är det dags att lägga på ett skyddslager av paraffin på skidorna så att de klarar sig bra mot allt damm som oftast blir i en källare eller ett garage.

Nu börjar jag se fram emot andra träningsmetoder såsom löpning, rullskidor och cykel. Jag har ju anmält mig till Göteborgsvarvet så det gäller att komma igång med löpningen lite försiktigt så att jag inte får problem med benen. Sen kommer det bli lite landsvägscykel i vår och sommar. Rullskidåkning brukar jag vänta med tills det blir kortbyxväder fram i juni och juli. Jag har ju i och för sig golfen också. Även om golf inte är någon riktig sport för mig utan mer ett nöje.

Lämna en kommentar