Actic besök

Ikväll var IFK inbjudna till Actic för att lyssna på Roger Lindberg. Vi blev ett stort gäng från IFK som kom dit, jag tror vi var 40 personer, både vuxna och barn. Jag tror Roger blev lite chockad över att vi var så många men han löste det galant.

Det var riktigt bra information som vi fick. Han gick igenom alla sätt som det går att träna styrketräning på och även åt vilket håll som det går åt nu för tiden. Det som jag tog till mig och som jag egentligen visste men inte riktigt tagit in är att man mer och mer kör maxstyrka. Jag tror faktiskt att jag ska ta till mig detta. Jag har ju egentligen aldrig kört någon styrketräning men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig lite grann. Jag körde faktiskt några övningar i detta tänk för att testa. Varför köra på i samma spår år efter år:-). Riktigt bra information, tack Roger!

Innan Actic-träffen så hann jag med ett kort löppass. Jag sprang från Skövde Bilringar och sedan hemåt. Det blev knappt 6 km denna gången. Härligt väder att springa i.

I morgon ska jag till Göteborg och jobba igen. Eventuellt ska jag köra lite rullskidträning med en kille som vill prova på rullskidor. Han har aldrig kört förut men är sugen på att prova. Är det någon mer som vill passa på att testa så kom ner till P4 vid 17-tiden. Det är inte helt säkert att det blir i morgon men hör av er i morgon eftermiddag så vet jag säkert.

3 Responses to Actic besök

  1. Jan Andersson skriver:

    Intressant där med MAXSTYRKA. Kan du utveckla mer vad det innebär? Typ att köra så TUNGT (vikter) man bara orkar, med få antal repetitioner och lång vila mellan seten? Ska man köra många set? Var idén att man enbart skulle köra maxstyrka? Skaderisk? Jag brukar variera mig ganska mycket på gymmet. Nu dagarna innan ett lopp stärkte jag bara upp kroppen lite med ganska lätt styrketräning. Vill inte ha ont i kroppen då. 🙂

    • mickesskidblogg skriver:

      Japp, maxstyrka är precis som det låter, du kör med en näst intill maxvikt av vad du klarar av och gör 1-5 upprepningar. Men det gäller att vara varm i musklerna. Börja t.ex med att göra 20 upprepningar med en passande vikt, sen gör du 8 upprepningar med mer vikt, sen kör du 3 upprepningar med maxvikt. Jag som aldrig kör gym har tänkt att pröva lite sån här gymträning. Ska vi köra ett gympass ihop någon dag i nästa vecka?

      • Jan Andersson skriver:

        Det kan vi göra! Jag är ledig onsdag – söndag (i Gbg på onsdag) och vet inte riktigt vad jag gör de andra dagarna. Vi får höras av.

        Jag ska titta på ett nytt upplägg senare i höst och vinter. Kanske gå över till mer fria vikter och lämna några maskiner. Det var intressant det du skrev och något jag ska se närmare på. Tack för info. 🙂

Lämna en kommentar