Storsatsning på längdspåren på Billingen

Igår kunde vi läsa om hur Skövde kommun tänker satsa på en modernisering av konstsnöanläggningen och ett utbyggt spårområde. Att planerna är långt gångna bekräftas av Svenska Skidförbundets skidexpert Per-Åke Yttergård. Två gånger i år har han besökt Billingen för att ge expertråd till utredningen. Även skid-, löpar- och cykelspår utanför konstsnöområdet ses över i utredningen. Kommunens utredning leds av Roger Selmosson som bekräftar att längdskidanläggningen specialstuderas. Det finns starka önskemål om längre och bredare spår, säger han. Det pratas om att det ska satsas 10 miljoner på anläggningen 2016-2018.

Intressant artikel

Intressant artikel

 

Jag hoppas verkligen att denna satsning blir av och att beslutstagarna sätter fart så att vi redan nästa år kan se att konstsnöspåret är betydligt längre än nuvarande spår. IFK Skövde har också haft möjlighet att påverka hur satsningen bör se ut. Jag ser det som väldigt positivt att vi fått hit Per-Åke Yttergård ett par gånger för han är kanske Sveriges främste expert på konstsnöanläggningar och skidspår. Jag har fullt förtroende för honom och det vore väldigt bra om han kan få kommunens beslutsfattar att förstår hur viktigt Billingen är för Skövde. Jag håller tummarna för alla oss skidälskare att detta blir verklighet inom en snar framtid.

I brist på snö har jag idag varit på gymmet och kört ett gympass ihop med Ingela. Efter en god middag har jag nu hamnat i soffan med årsupplagan av ”Livhusaren” som jag får en gång om året. Detta för att jag är medlem i Livhusarernas kamratförening. Det är ett litet smygintresse jag har 🙂 eftersom jag en gång i tiden gjorde lumpen som jägare på K3. Vi är faktiskt 8 gubbar från denna tiden som fortfarande träffas och detta har vi gjort sedan 1984.

Årets upplaga av Livhusaren

Årets upplaga av Livhusaren

Nu ser jag fram emot att få åka skidor i helgen då jag ska följa med familjen Wedhagen-Qvist till Kläppen. Det ska bli en utmaning att få mäta mina krafter med Edvin och hans polare. Nu, grabbar, så är det allvar…det är hårdkörning som gäller!

 

1 Responses to Storsatsning på längdspåren på Billingen

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Blodsmak varje pass för pojkarna😂

Lämna en kommentar