Hemma från Berlin

Ingela skriver idag…. Idag kom jag hem från Berlin där jag varit och besökt en leverantör. Jag och två kollegor åkte dit i måndags och kom fram till flygplatsen i Berlin (Tegel) på måndagskvällen. Vi kom fram till hotellet vid 23-tiden och somnade snabbt efter resan.

Nästa dag blev vi hämtade 7.45 och vidare färd mot Polen för att besöka två fabriker med olika typer av tillverkning. Som tur var så finns det numera en motorväg inne i Polen så vi kom fram efter 2,5 timmars färd. Innan motorvägen fanns så tog samma resa 5 timmar. Det var väldigt intressant och givande att få se hur dessa tillverkningsmetoder såg ut och på eftermiddagen var det dags att åka tillbaka till Berlin.

På kvällen gick vi till en restaurang, Two Buddhas, som låg nära hotellet och som förut varit en gammal järnvägsstation som renoverats och nu hade fått en häftig inredning. För en sushiälskare som jag så var det en önskedröm när de bar in en stor båt full med olika sorters sushi. Jag tror aldrig jag ätit så mycket sushi i en måltid. Jag kan verkligen rekommendera denna restaurang.

Nästa dag var det dags för besök i en fabrik i Berlin det var riktigt intressant att se den tillverkning de hade där. Vi var klara på eftermiddagen och hade då några timmar till eget förfogande. Vi gick längs med Berlins paradgata, Unter den Linden, tills vi kom fram till Brandenburger Tor. Därefter besökte vi en plats där vi tittade på hur den gamla muren såg ut. Och sedan promenerade vi till Alexanderplatz och hann med lite shopping där och även ett besök på café för att prova en tysk specialitet, Apfelstrudel.

Vi avslutade kvällen på en italiensk restaurang med att äta lite olika typer av pizza – väldigt gott!

Nu är det skönt att vara hemma igen och ikväll blir det en lugn kväll i TV-soffan.

Muren

En båt fullastad med sushi

Brandenburger Tor – en välkänd plats i Berlin

Lämna en kommentar